5 tips om je kleine woonkamer groter te doen lijken

Niet iedereen woont in een villa met zeeën van ruimte. De woonkamer is één van de central gedeelten in een huis en kan soms lastig zijn om in te richten. Wanneer je woonkamer hebt aan de kleine kant kunnen elementen in de woonkamer al snel voor een kleiner ogende woonkamer zorgen. Woon je in een fijn huis, maar voelt de woonkamer toch wat klein? Lees dan snel verder! Er zijn namelijk een aantal handige trucs die je woonkamer groter doen lijken dan dat het werkelijk is.

TIP 1: Laat veel licht binnen

De verlichting in de woonkamer speelt een grote factor in hoe men de ruimte ervaart. Veel licht geeft je kamer een ruimer effect. Dus doe de gordijnen open en laat al het licht binnen! Niet iedereen heeft helaas altijd veel ramen. Maar niet getreurd, ook hiervoor is een truc. Wanneer de woonkamer in het bezit is van één raam kan je de kozijnen wit schilderen en gebruik maken van een witte beglazingskit. Met donkere kozijnen lijken je ramen op kaders, waardoor het ook lijkt alsof er minder licht binnen komt. Ook is het mogelijk om met lampen te werken, wat ook goede oplossing is voor in de avond. Door plafondlampen te gebruiken die op verschillende niveaus hangen creëer je meer diepgang en ruimte in de kamer.

TIP 2: Eén gehele vloer

Door je laminaat, parket of tegels in de lengte van de woonkamer te leggen, lijkt je woonkamer dieper dan eigenlijk het geval is. Maar als je een smalle woonkamer hebt is het beter om de vloer juist in de breedte te laten leggen, zo wordt er een bredere ruimte gecreëerd. Het leggen van de vloer in de lengte bij een smalle woonkamer, zal de kamer namelijk juist nóg smaller doen lijken. Ook oogt één gehele vloer in de verbonden ruimtes ruimer. Dus bijvoorbeeld om de vloer in de gang, die leidt naar de woonkamer, dezelfde vloer te nemen als in de woonkamer.

TIP 3: Minder is meer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, is het niet verstandig om deze vol te zetten met heel veel meubels. Kies juist voor grote meubels en minder kleine meubels. De kleine meubels zorgen voor een rommelig effect in een kleine ruimte. Bij het gebruik van grote meubels wordt de doorkijk in de woonkamer wordt dan behouden, waardoor de ruimte groter oogt. Denk ook aan de structuur van de meubels. Een glazen tafel is transparant en je kan er dus doorheen kijken. Het lijkt dan alsof de tafel er niet echt is.

TIP 4: Kleuren

Ook de kleuren van de meubels, vloeren, en muren is belangrijk. Zoals al is besproken, creëert veel licht in een kamer een ruimer ogende ruimte. Dit geldt ook voor de gebruikte kleuren in de kamer. Muren met lichte kleuren maakt bijvoorbeeld de woonkamer meteen groter.

TIP 5: Decoreer je muren

Een kale witte muur kan een ook andere functie hebben, namelijk het groter laten lijken van een kamer. Drukke schilderijen met veel kleuren kunnen wat druk overkomen, maar andere wandaccessoires kunnen juist een ander effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel of een subtiele gepersonaliseerde poster aan de muur. Deze elementen kunnen rust creëeren en een gevoel van ruimte geven. Een andere mooie manier om je muren te decoreren is het gebruiken van een mooie wandplank. Kies voor een strakke plank, of juist een plank van robuust hout. Neem een kijkje bij de wandplanken van Meubella.nl voor meer inspiratie.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *