Bescherm je witgoed met een waterontharder

Bij het bouwen van je nieuwe huis, of het verbouwen van je bestaande woning, is het handig om rekening te houden met een ruimte voor de wasmachine en wasdroger. Een wasmachine is een apparaat die je waarschijnlijk meerdere keren per week gebruikt. Zulke machines gaan helaas niet een leven lang mee, maar zijn na een aantal jaar toe aan vervanging. Om het zo lang mogelijk uit te houden met je wasmachine, is het aan te raden om hier voorzichting mee om te gaan. Een wasmachine is namelijk een flinke investering, dus hoe langer je er mee kan doen, hoe beter. Een waterontharder beschermt je witgoed, en dus ook je wasmachine. Het helpt je om het water dat gebruikt wordt in de machine zuiver te houden, en je hebt langer plezier van je wasmachine. Hoe water ontharden werkt? Wij leggen het aan je uit.

Waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat hard water wordt omgezet naar zacht water. Hiermee wordt bedoeld dat het kalkgehalte van het water wordt verlaagd. Dit proces wordt ook wel ionenuitwisseling genoemd. De waterontharder zorgt er voor dat er via een cilinder met harskorrels het calcium en magnesium uit het water worden gefilterd. Dit wordt dan vervangen door natriumionen. Harskorrels zorgen er dus voor dat het water ontkalkt wordt. Met het blote oog is het moeilijk te zien, maar het verschil tussen hard water en zacht water is er wel degelijk.

Te gebruiken in allerlei witgoed

Waterontharders worden niet alleen gebruikt in wasmachines. Een waterontharder kan namelijk van positieve invloed zijn op alle apparaten waarbij water gebruikt wordt. Een ander voorbeeld hiervan is de vaatwasser. Dit is een apparaat waar veel water bij gebruikt wordt. Ook heeft de kwaliteit van het water invloed kan hebben op de kwaliteit van het schoonmaken. Een loodgieter of specialist op het gebied van installatie kan je helpen, wanneer je meer advies of informatie nodig hebt over waterontkalkers.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *