De voordelen van een VvE beheerder op een rijtje

Woon je als huiseigenaar in een appartementencomplex, dan heb je doorgaans ook te maken met een vereniging van eigenaren, oftewel een VvE. De VvE wordt gevormd door alle huiseigenaren samen en is verantwoordelijk voor het behartigen van gemeenschappelijke belangen. Hierbij kan gedacht worden aan het maken van een budget, onderhoud van het pand en gemeenschappelijke ruimtes en het maken van keuzes voor eventuele aanpassingen. Hier gaat doorgaans veel werk inzitten. Deze tijd is er niet altijd vanuit de VvE. In dit geval kan een VvE beheerder uitkomst bieden.

Wat doet een VvE beheerder?

Een VvE beheerder is een professionele partij die het bestuur van de VvE op zich neemt. Meestal neemt de beheerder alle taken over. Hierdoor hebben de leden van de VvE geen of weinig omkijken hebben naar de taken van de VvE. Het is echter ook een optie om de beheerder slechts een deel van het volledige takenpakket te geven.

De VvE beheerder kan onder meer administratie, onderhoud, financiën en bouwkundig advies uitvoeren en geven. Ook is gebruikelijk dat de VvE beheerder vergaderingen van de VvE voorzit en zo in goede banen leidt. Het voordeel is dat een VvE beheerder veel expertise en ervaring heeft in het besturen van een VvE. Niet alleen weet je zo dat de juiste keuzes gemaakt worden, je bespaart ook tijd, omdat de leden van de VvE niet langer zelf het bestuur hoeven uit te voeren.

Vind de juiste VvE beheerder

Als VvE is het belangrijk om de juiste beheerder te kiezen voor een goed bestuur. Om deze reden heeft het de voorkeur om voor een beheerder te kiezen die lokaal actief is. Gaat het bijvoorbeeld om een VvE uit Rotterdam, kies dan ook voor VvE beheerder uit Rotterdam die de omgeving kent, de regelgeving kent en ook makkelijk langs de VvE kan gaan voor gesprekken, vergaderingen of andere relevante zaken voor het bestuur.

Kies bij voorkeur voor een VvE beheerder die expertise in huis heeft voor de diverse zaken die komen kijken bij het bestuur van de vereniging, zoals administratief medewerkers, financiële experts, maar ook bouwkundigen die een bouwkundig advies kunnen geven en kunnen bijdragen aan een meerjarenonderhoudsplan. Zo weet je zeker dat je een sterke partij in huis haalt. Daarmee voorkom je negatieve verrassingen op de lange termijn.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *