Douglas hout ook in 2019 erg populair

Douglas hout is een zeer populaire houtsoort. De verwachting is dat Douglas planken ook in 2019 weer volop gebruikt zullen worden. Deze houtsoort is natuurlijk niet voor niets populair. Het hout heeft bepaalde aantrekkelijke eigenschappen waardoor het hout zo populair is. Zo is het hout bijvoorbeeld ontzettend duurzaam. Douglas hout raakt niet snel beschimmeld en verrot ook niet snel. Bovendien is deze houtsoort ook nog eens erg goedkoop. Dit verwacht je natuurlijk niet wanneer je hoort hoe duurzaam de houtsoort wel niet is!

Waarvoor is dit hout geschikt?

Douglas planken zijn voor allerlei projecten geschikt. Zo kan het hout bijvoorbeeld gebruikt worden om de gevel van je woning mee te bekleden. Douglas hout als gevelbekleding kan er ontzettend mooi uitzien! Wil je een overkapping in je tuin gaan bouwen? Ook dan is Douglas hout zeer geschikt. We zien erg vaak dat deze houtsoort gebruikt wordt om een overkapping mee te bouwen. Nog een zeer geschikt doeleinde voor het hout, is het bouwen van een vlonder. Douglas hout is ook hiervoor ideaal. Een van de redenen waarom het hout zo geschikt is voor deze doeleinden is de lengte van de planken. Douglas planken kunnen namelijk vrij lang zijn doordat ook de bomen vrij groot kunnen worden.

Is Douglas hout iets voor jou?

Of je Douglas nou mooi vindt of niet ligt natuurlijk helemaal aan je eigen smaak. Het is daarom verstandig om de houtsoort eens goed te bekijken voordat je het bestelt. Een ding om rekening mee te houden is dat Douglas planken na verloop van tijd kunnen vergrijzen. Sommige mensen houden hiervan, terwijl anderen het hout liever niet vergrijsd hebben. Houd je niet van de vergrijsde look? Dan kan je ervoor kiezen om het hout met een speciale beits voor Douglas hout te behandelen. Op deze manier blijft het hout zijn kleur behouden. Het bouwen met Douglas is zeker aan te raden wanneer jij de kleur mooi vindt. Douglas hout is zowel duurzaam als goedkoop, ideaal dus!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *