Drie redenen om te kiezen voor een PVC-vloer

pvc vloer

Als je gaat verhuizen of verbouwen is het vaak ook tijd om na te denken over de vloer. Wil je de bestaande vloer houden of wil je naar een nieuwe look in je woning? Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een PVC-vloer. Een PVC-vloer is een hele veelzijdige, moderne en mooie vloer die in vrijwel elk huis goed past. PVC staat voor polyvinylchloride. Deze vloersoort is gemaakt van verschillende lagen kunststof die over elkaar liggen waardoor de vloer zo stevig en sterk wordt. De vloer is bovendien bijna niet te onderscheiden van echt hout. Wij zetten de voordelen van een PVC-vloer voor je op een rij, zodat jij kunt bepalen of deze vloersoort ook bij jou in huis goed past.

Sterke vloer

Een van de grootste voordelen van een PVC-vloer is dat het een enorm sterke vloer is. Bovenop de lagen kunststof is namelijk nog een beschermende toplaag toegevoegd. Mede hierdoor gaat een vloer van PVC tot wel 25 jaar mee. Een PVC-vloer is namelijk sterker dan laminaat of vinyl. Mede door deze hoge kwaliteit kunststof zijn afdrukken van bijvoorbeeld de tafel of stoelpoten niet zichtbaar in de vloer.

Onderhoudsvriendelijk

Een PVC-vloer is niet alleen heel sterk, het is ook een onderhoudsvriendelijke vloersoort. Zonder bijzondere reinigingsmiddelen is de vloer namelijk makkelijk schoon te krijgen. Deze vloer heeft namelijk een heel vlak oppervlak, waardoor deze met een stofzuiger en een dweil weer helemaal brandschoon te krijgen. Er zijn wel mogelijkheden om een vloer van PVC te behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel, waardoor de kwaliteit nog langer hoog blijft.

Geluidsdempend

Als je deze vloersoort vergelijkt met bijvoorbeeld laminaat, dan is ook het volume een groot voordeel. Bij een laminaatvloer of een houten vloer kunnen voetstappen goed hoorbaar zijn. Niet alleen in de ruimte zelf, maar ook op de verdieping erboven of eronder. In een appartementencomplex is dat niet gewenst, omdat onderburen of bovenburen hier dus ook last van kunnen hebben. Dus of je nu op blote voeten, sneakers of naaldhakken loopt, het geluid zal altijd minder zijn dan bij andere vloersoorten.

Een PVC-vloer biedt dus meerdere voordelen. Het wordt tegenwoordig dan ook aangeraden om deze optie serieus te bekijken, omdat het een kwalitatieve en duurzame keuze is. Er zijn veel aanbieders van deze vloeren, zoals Martijn de Wit PVC vloeren, die je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze. Je kunt bij deze vloersoort namelijk kiezen uit verschillende kleuren en patronen, zodat je het helemaal kunt aanpassen aan de gewenste stijl in jouw huis. Zo ben je verzekerd van een mooie en moderne vloer in huis, die daarnaast ook erg sterk is en geproduceerd is met hoogwaardige materialen. Een vloer om dus nog lang van te genieten!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *