Een gietvloer is praktisch en onderhoudsvriendelijk

In veel Nederlandse huizen wordt gebruik gemaakt van een tegelvloer of een laminaatvloer. Deze vloeren zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar en zijn in een aantal gevallen ook zelf aan te leggen. Lekker makkelijk dus! Aan de andere kant worden steeds vaker andere vloersoorten overwogen. Één daarvan is de gietvloer. Een gietvloer heeft de afgelopen jaren altijd het imago industrieel of geschikt voor in de fabriek gehad. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Deze vloersoort zorgt er namelijk voor dat er een sfeer in huis is aan te brengen die helemaal naar eigen wens te maken is. Bovendien heeft de gietvloer een aantal zeer fijne voordelen.

Onderhoudsvriendelijk

Gietvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Omdat deze vloersoort geen randen of naden heeft, is er weinig kans voor stof en vuil om zich in de vloer te nestelen. Daarmee is de vloer ook erg eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Vaak is het stofzuigen en het afdoen met een natte doek al voldoende om de vloer te laten glimmen. Bovendien kan de vakman die je vloer heeft aangelegd de vloer ook voorzien van een speciale coating. Deze coating biedt extra bescherming tegen vuil en krassen. Mede daardoor gaat een gietvloer tientallen jaren mee en blijft de kwaliteit lang behouden.

Verschillende kleuren

Voorheen was een gietvloer vaak in grijs te verkrijgen. Dat zorgt voor een wat kille, industriële sfeer. Dat past prima in huizen die een dergelijke sfeer willen creëren, maar dat past niet in elk huis. Vandaag de dag is een gietvloer in verschillende kleuren beschikbaar. Zo kunnen grijs, wit en zwart de hoofdkleuren zijn, en is dit te mengen met een andere kleur. Vrijwel elke combinatie is mogelijk. Door deze variatie aan mogelijkheden past vrijwel altijd goed in elk huis. Dus of het nu voor in de huiskamer is, de badkamer of de garage? De praktische voordelen en de mogelijkheden qua kleuren zorgen ervoor dat het zomaar eens de geschikte vloer kan zijn voor in uw huidige, óf nieuwe huis.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *