Een waterbed is een duurzame oplossing in je slaapkamer

Duurzaamheid is één van de grootste trends als het gaat om bouwen, wonen en interieur. Men wil graag werken met spullen en materialen van hoge kwaliteit die bovendien jarenlang mee gaan. Denk aan een duurzame vloer, kwalitatieve verf op de muur maar ook meubels die niet over een paar jaar vervangen moeten worden. In de slaapkamer geldt dat ook voor een bed. Bij de aankoop van een bed ga je er natuurlijk van uit dat je over een paar jaar niet opnieuw een bed hoeft te kopen. Een goed waterbed is dan een prima optie. Steeds meer mensen kiezen in hun slaapkamer voor een waterbed. Comfort en duurzaamheid in één.

Veel comfort in een waterbed

Een waterbed kent meerdere voordelen. Wellicht het grootste voordeel is het comfort. Veel mensen die voor het eerst op een waterbed liggen moeten daar in het begin erg aan wennen, maar zijn na een paar nachten helemaal overtuigd. Het comfort is erg groot omdat een watermatras zich helemaal aanpast naar de vorm van je lichaam. Dit is bovendien goed voor de gezondheid, want een goede houding in bed zorgt voor meer energie overdag. Bovendien zorgt een goede houding tijdens je slaap voor minder kans op spierpijn of rugklachten.

Duurzaam waterbed

Een ander groot voordeel van een waterbed is de duurzaamheid. De investering voor een waterbed ten opzichte van een bed met een traditioneel matras is vaak wat hoger, maar daar staat tegenover dat een watermatras normaal gesproken veel langer meegaat dan een regulier matras. Waar een gewoon matras gemiddeld na acht jaar aan vervanging toe is, kan een watermatras tot wel wel 15 jaar meegaan. Bovendien zal een gewoon matras elke dag dat er op geslapen wordt minder comfortabel liggen, terwijl een watermatras na 15 jaar nog net zo heerlijk zal slapen als op dag één. De hogere investering van zo’n matras is na een aantal jaar dus zeker terug te verdienen.

Voor wie op zoek is naar een comfortabele en duurzame oplossing voor een fijne nachtrust, kan een waterbed een uitstekende keuze zijn. Een keuze waar men jaren plezier van heeft.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *