Het belang van plastic

Het belangrijkste dat we in gedachten moeten houden, als we zo’n terugslag hebben op kunststoffen, is dat ze eigenlijk best gaaf zijn. Ze lossen veel problemen op, ze maken ons leven gemakkelijker en (over het algemeen) kunnen ze worden hergebruikt of gerecycled. En hierin schuilt het enorme probleem met de wereldwijde plasticvervuiling – we moeten plastic hergebruiken en recyclen. Die kunststoffen die niet kunnen worden hergebruikt of gerecycled, mogen (heel eenvoudig) niet worden gebruikt.

Het belang van kunststoffen bij het verminderen van voedselverspilling

Er zijn nog veel meer voorbeelden van kunststoffen die de levensduur van producten verlengen, zoals fruit, groenten, vlees en vis, gepaneerde producten, salades, voedsel voor onderweg etc. Zonder dat deze producten voor en na de aankoop in plastic worden opgeslagen, zou hun houdbaarheid aanzienlijk worden verminderd. Zoals bij veel dingen, dreigt de drang van supermarkten om hun verkoop te verhogen, de positieve effecten van het gebruik van plastic om voedselverspilling te verminderen. Plastic beschermt voedsel ook tegen besmetting en ziektekiemen – waardoor we veilig en gezond blijven – net als plastic verzegelde verpakkingen.

Kunststoffen in de zorg

Kunststoffen worden in veel gevallen in zorgsituaties gebruikt. plasticOp de afdeling zijn ze gemakkelijk schoon te maken en kunnen ze helpen de hygiëne te verbeteren en de overdracht van ziekten te verminderen. In het veld kunnen kunststoffen eenmalig worden gebruikt en worden weggegooid. In ons lichaam hebben we nu de mogelijkheid om plastic hartkleppen, plastic kniegewrichten en plastic heupgewrichten te hebben. Plastic protheses helpen geamputeerde patiënten hun mobiliteit en kwaliteit van leven terug te krijgen. Daarnaast heb je diverse varianten waarbij je gebruik kunt maken van plastic, zoals: kunststof deksels.

Dagelijks leven

Plastic verpakkingen helpen bij het beschermen en conserveren van goederen, terwijl het gewicht tijdens het transport wordt verminderd, waardoor brandstof wordt bespaard en de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd. Kijk maar eens om je heen – de kans is groot dat je omringd bent door plastic. We hebben een samenleving opgebouwd waarin het onmogelijk is geworden om zonder plastic te leven. Dus plastic is er om te blijven – het heeft echte voordelen voor ons als mens en voor onze planeet. Het maakt ons leven ook gemakkelijker en aangenamer. We moeten er gewoon zeker van zijn dat we het zo goed mogelijk gebruiken en dat we, wanneer we ermee klaar zijn, ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het naar de juiste plaats gaat, zodat het op de juiste manier kan worden gerecycled. (of verbrand) en niet gestort.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *