Het huis verwarmen met vloerisolatie

Loopt u thuis regelmatig rond met koude voeten? Dan is vloerisolatie misschien geschikt om uw woning mee te isoleren. Zo brengt vloerisolatie een hoog rendement met zich mee terwijl de investering relatief laag ligt. Daarnaast is het aanbrengen van vloerisolatie snel gedaan en zijn er geen grote aanpassingen aan uw woning nodig. Of je nu een laminaatvloer in huis hebt, een strakke gietvloer wil laten leggen of een andere vloer hebt, isolatie is altijd belangrijk. Er zijn meerdere materialen die gebruikt kunnen worden. In deze blog worden de verschillende materialen uitgelicht zodat u een beter idee van de mogelijkheden.

RWF/HFO

RWF/HFO is schuim dat vooral gebruikt wordt voor het isoleren van daken, vloeren en wanden. Wanneer u kiest voor deze vorm van vloerisolatie dient uw kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog te zijn. Het materiaal wordt namelijk met speciale apparatuur tegen de onderzijde van de vloer gespoten. De isolatiewaarde van RWF/HFO hangt af van de dikte van de aangebrachte isolatie. Hoe dikker de isolatie, hoe hoger de rc-waarde zal zijn.

Lcynene

Vanwege de giftige dampen die vrij komen bij purschuim wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Lcynene. Zo heeft Lcynene bijna dezelfde eigenschappen als PUR schuim. Het grootste verschil is dat lcynene hardt door water in plaats van gas. Hierdoor is lcynene geurloos en daarom uitermate geschikt om te gebruiken voor oude houten vloeren. Ook hier speelt de dikte van de aangebrachte isolatielaag een rol in de isolatiewaarde.

Bodemisolatie

Bij bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Bodemisolatie is zeer geschikt wanneer u over een kleine kruipruimte beschikt, dus lager dan 50 centimeter. Bodemisolatie kan op twee manieren geplaatst worden. Met een slang via het kruipluik óf via een tijdelijke opening die later weer gedicht wordt. Bodemisolatie is binnen 1 dag te realiseren en laat geen sporen achter. In de meeste gevallen wordt er een laag van ongeveer 20 centimeter aan isolatiemateriaal in de kruipruimte geplaatst.

Is vloerisolatie toch niet geschikt voor uw woning? Dan zou u ook kunnen kiezen uit spouwmuurisolatie of dakisolatie bijvoorbeeld.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *