Is jouw huis al klaar om energie op te wekken?

Op steeds meer huizen in Nederland zie je vandaag de dag zonnepanelen liggen. Met zonnepanelen wordt energie opgewekt die jij in je eigen huis vervolgens kunt gebruiken. Hiermee ben je niet alleen duurzaam bezig, het is ook goed voor je portemonnee. De investering van zonnepanelen heb je namelijk binnen een aantal jaar terugverdiend. Maar weet jij al welke zonnepanelen het beste bij jouw levensstijl passen en hoeveel er op je dak kunnen liggen? Laat je vooral goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Wij vertellen je graag meer over waar de opgewekte stroom voor gebruikt wordt en welke zonnepanelen bij je passen.

Wat doe je met de opgewekte stroom?

In plaats van stroom uit het energienet gebruik je in huis de stroom die je zelf hebt opgewekt. Je gebruikt het voor je tv, je magnetron of welk apparaat dan ook dat op stroom werkt. Als je te veel stroom hebt opgewekt, kun je deze vaak terugleveren aan je energieleverancier, zodat je hier nog geld voor terug krijgt. Een andere mooie bestemming is bijvoorbeeld je elektrische auto. Steeds meer Nederlanders rijden tegenwoordig elektrisch, en ook deze auto is op te laden met energie uit de zonnepanelen. Het is dan aan te raden om contact te zoeken met een laadpaal bedrijf die voor jou alles komen installeren, zodat jij voor je eigen voordeur je elektrische auto kunt opladen. Een laadpaal thuis heeft veel voordelen, zeker als je deze kunt gebruiken met zelf opgewekte stroom. Bovendien ervaren veel gebruikers van een elektrische auto dat het erg praktisch is om thuis te kunnen opladen, in plaats van bij een openbaar oplaadpunt.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste huizen in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. Welke type panelen en welke hoeveelheid bij jouw dak passen, kan een expert op het gebied van zonnepanelen jou precies vertellen. Er wordt onder andere gekeken naar de grootte van het dak, en natuurlijk aan welke kant van het huis de zon het meeste schijnt. Zo leveren je zonnepanelen het meeste op. Hoe meer zonnepanelen je laat leggen, hoe hoger de investering zal zijn. Aan de andere kant leveren meer zonnepanelen dus ook meer energie op, waardoor je energierekening lager zal uitvallen. Om een goed beeld te krijgen van de totale kosten en opbrengsten, ga je samen met de expert een berekening maken.

Snelle plaatsing

Om jouw huis een stuk duurzamer te maken, is het plaatsen van zonnepanelen en een laadpaal voor jouw elektrische auto dus geen overbodige luxe. Wie denkt dat het weken kost om deze spullen te plaatsen heeft het mis. Zowel een set zonnepanelen als een laadpaal kan vaak binnen een dag geplaatst worden. Zij zullen vooraf je thuis een inspectie komen doen om een concreet plan te maken, zodat de plaatsing een fluitje van een cent is. Zo is er dus geen grote verbouwing nodig, maar laat je de professionals binnen een dag hun werk doen, en kun jij gaan genieten van jouw woning die ineens een stuk duurzamer geworden is.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *