Je huis stijlvol isoleren

Het isoleren van je woning zorgt er niet alleen voor dat je energierekening minder hoog is. Het zorgt er ook nog eens voor dat het in de zomer koel blijft en in de winter heerlijk warm. In dit blog delen we niet met welk materiaal je je muren moet isoleren, maar hoe je je woning stijlvol kunt isoleren.

Kale ramen? Liever niet!

“Sluit je raamdecoratie, zodat het binnen minder warm wordt”. Deze tip heb je vast wel voorbij zien komen tijdens de hittegolf van een paar weken geleden. Raamdecoratie heeft echt een isolerende werking.

Met kale ramen verlies je zo’n 20 tot 30% van je warmte via de ramen. En als het weer eens warm wordt, werkt je raam als een vergrootglas en wordt het binnen zelfs warmer als buiten. Houten jaloezieën staan bekend om hun isolerende werking én zien ze er ook nog eens heel stijlvol uit. Aluminium jaloezieën zijn ook een goede optie, voor als je een wat kleiner budget hebt.

Let je ook goed op je deuren?

Veel voordeuren zijn voorzien van postvak. Makkelijk is het zeker, maar isolerend? Ongemerkt komt hier in de winter nog veel koude lucht doorheen. En de deuren in huis, hoe zit het daarmee? Tegenwoordig zijn doorlopende vloeren erg mooi, maar dat betekent wel dat er geen plinten geplaatst zijn onder de deuren. Ook hier komt koude lucht in de winter en warme lucht in de zomer onder door. Zorg dat je goede plinten plaatst, je het postvak in de voordeur goed afsluit (met een postzak bijvoorbeeld) en werk mogelijk zelfs met tochtkussens, als je plinten niet mooi vindt.

Warme voetjes

Als we het hebben over isolatie, denken we gelijk aan temperaturen in huis. Maar heb je ook gedacht aan geluidsisolatie? Vooral in oude huizen die (nog) niet goed geïsoleerd zijn, kan je de buren goed horen. ’s Ochtends vroeg, als ze de trap op en af lopen om naar hun werk te gaan, bijvoorbeeld. Maar ook wanneer ze visite over de vloer hebben. Een vloerkleed is een goed alternatief om het geluid te dempen. En als je op zoek bent naar een stijlvol vloerkleed, is een rond vloerkleed aan te raden. Ronde vormen geven net wat meer stijl en warmte dan rechthoekige vormen. Goede om aan te denken als je op zoek bent naar een eettafel of salontafel!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *