Je woning voorzien van slimme producten, hoe werkt dat?

Steeds meer apparaten worden slim. Met slim bedoelen we, je kunt op een hele handige en slimme manier met ze communiceren. Hierdoor kun je heel eenvoudig, met behulp van slimme technologie, leuke dingen in huis doen. Dit wordt ook wel domotica genoemd. Met slimme producten kun je bijvoorbeeld spraakopdrachten een aantal zaken in huis doen, zoals het openen van de gordijnen of het verwarmen van een bepaalde ruimte. Wij vertellen je er graag meer over.

slimme stekker
Google Home Mini, een betaalbare slimme speaker

Slimme apparaten

Een voorbeeld van slimme apparaten zijn lampen. Het besturen van je lampen in huis kan bijvoorbeeld via een app, maar kan ook via spraakberichten. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig de lampen in huis aan en uit zetten, zonder dat je hiervoor een knop hoeft in te drukken. Een ander voorbeeld is een slimme speaker. Met een slimme speaker kun je bijvoorbeeld vragen wat voor weer het morgen is, of kun je opdrachten geven en bijvoorbeeld middels je stem iets bestellen in een webshop. De mogelijkheden zijn eindeloos en zullen de komende jaren alleen maar groter worden.

Volop mogelijkheden

Voordat je het weet woon je in een huis waarbij je zonder enige moeite de lampen aan en uit doet, de gordijnen eenvoudig opent en sluit, en ook op een hele slimme manier de thermostaat in huis kan aan- of uitzetten. Hoe fijn zou het zijn als je onderweg naar huis in de auto al de verwarming kunt uitzetten, zodat je in een warm huis thuiskomt?

Slimme stekker

Om je bestaande apparaten slim te maken, is het mogelijk om ze te voorzien van een slimme stekker. Een slimme stekker is een hele eenvoudige manier om een apparaat slim te zijn. De stekker is namelijk te verbinden via Wifi, en wordt het is mogelijk om het apparaat op afstand te bedienen. Zo kun je na het configureren dit apparaat via een slimme speaker met spraakberichten besturen, of kun je via een app het apparaat gebruiken.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *