Kosten besparen met warmte-isolatie

Zodra het kouder wordt gaat bij veel mensen in huis de verwarming weer aan. Natuurlijk is het lekker warm in huis, maar heeft het ook invloed op de energierekening. Er zijn manieren om slim met warme lucht in je huis om te gaan waardoor je de verwarming minder aan hoeft te zetten. Daarmee houd je het lekker warm in huis, maar bespaar je ook kosten. Één van de beste manieren is warmte-isolatie. Dat is een manier om warme lucht vast te houden en dat zal helpen bij het buiten houden van de koude lucht. Je ramen hebben daarbij een belangrijke functie.

Dubbelglas

Dubbelglas is een veelgehoorde term als het gaat om isolatie. Door de dubbele ruit in je kozijn zou de koude lucht makkelijker naar binnenkomen. De grootste reden hiervan is de lucht die tussen de twee ruiten aanwezig is. Die zorgt er voor kou geen kans krijgt om binnen te dringen. De aanschaf van dubbelglas is echter een prijzige aangelegenheid. Zeker wanneer je heel je huis wil voorzien van nieuwe ruiten van dubbelglas, kan dat aardig in de kosten lopen. Bijkomend voordeel is echter wel dat je verwarming minder vaak en minder hard hoeft aan te staan. Hiermee bespaar je dan uiteindelijk weer op je energierekening.

Voorzetraam

Er is ook een wat minder prijzig alternatief voor dubbelglas. Je kunt er voor kiezen om een voorzetraam te plaatsen. Een voorzet raam zorgt ervoor dat enkelglas wordt omgevormd naar een makkelijkere versie van dubbelglas. Bijkomend voordeel van een voorzetraam is dat het goedkoper in aanschaf is dan dubbelglas. Bovendien kun je een voorzetraam vaak zelf plaatsen en hoeft er dus geen vakman aan te pas te komen om het te plaatsen. In bepaalde panden is Nederland is het zelfs niet toegestaan of mogelijk om dubbelglas te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een monumentaal pand, daar zijn de mogelijkheden beperkt. Dan is een voorzetraam vaak de enige oplossing.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je er in de winter ook lekker warmpjes bijzit.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *