Otoplastieken in de bouw, wat maakt ze zo interessant?

De bouwsector is de belangrijkste sector waar mensen nog steeds gehoorschade in oplopen. Jarenlang werd er hier dan ook eigenlijk veel te weinig aandacht aan besteed. Gelukkig is daar de voorbije jaren verandering in gekomen. Mensen zijn zich tegenwoordig dan ook veel beter bewust van de mogelijke gevolgen die gehoorbeschadiging met zich mee kan brengen. Wil jij er ook zeker van zijn dat jij hier niet mee te maken zal krijgen? In dat geval is het altijd interessant om even de mogelijkheden van otoplastieken in de bouw te bekijken.

Wat zijn otoplastieken precies?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat otoplastieken nu precies zijn. Het betreft hier namelijk een vorm van gehoorbescherming op maat. Meer specifiek zijn dit eigenlijk oordoppen die speciaal zijn gemaakt om te passen in de ooropening van een bepaald persoon. Hiermee hebben we meteen een belangrijk iets gezegd. Het feit dat otoplastieken op maat van een ooropening worden gemaakt zorgt er namelijk voor dat ze in staat zijn om omgevingsgeluiden volledig aan het gehoor te onttrekken. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat deze maatwerk oordoppen voorzien kunnen worden van een bepaalde filter. Op deze manier blijft communicatie op de werkvloer mogelijk en blijven ook de alarmsignalen goed hoorbaar.

Waarom is otoplastieken in de bouw gebruiken zo interessant?

Ondanks het feit dat ervoor de bouw een keuze kan worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden op vlak van universele gehoorbescherming is het zo dat de meeste vakmensen toch de voorkeur geven aan oordoppen op maat. Het gebruik van otoplastieken in de bouw is door de jaren heen dan ook sterk toegenomen. Mensen nemen liever geen risico’s meer met hun gehoor en dat is compleet normaal. Op het ogenblik dat er sprake is van gehoorschade is deze namelijk in de praktijk vaak onomkeerbaar met alle gevolgen van dien. In ieder geval, aan het gebruik van otoplastieken in de bouw zijn de volgende voordelen verbonden:

  1. Otoplastieken zorgen voor een optimale bescherming van het gehoor;
  2. Maatwerk oordoppen zijn uitrustbaar met een speciale filter;
  3. Je kan rekenen op een uitstekende levensduur van zo’n drie à vier jaar;
  4. De gehoorbescherming voelt prettig aan tijdens het werken;

Dit laatste voordeel is er zeker één welke veel mensen zullen weten te waarderen. Sinds jaar en dag is het namelijk een vaak gehoorde klacht dat verschillende vormen van (universele) gehoorbescherming helemaal niet lekker zitten. Wanneer je er dan meerdere uren per dag gebruik van dient te maken is dat uiteraard helemaal geen pretje. Door gebruik te maken van otoplastieken in de bouw wordt ook dit probleem voor eens en altijd opgelost.

Hoelang gebruikmaken van otoplastieken in de bouw?

Otoplastieken worden altijd met de meest optimale zorg geproduceerd. De kwaliteit waar deze oordoppen op maat over beschikken is dan ook altijd werkelijk fantastisch te noemen. Dit gezegd zijnde is het zo dat ze niet over een eindeloze levensduur beschikken, integendeel. Veel mensen gaan daar wel van uit, maar dat is foutief. In principe wordt het aangeraden om elke drie à vier jaar jouw otoplastieken te laten vervangen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat het geluid niet ongemerkt alsnog gaat lekken in je oor waardoor er alsnog sprake kan zijn van bepaalde gehoorbeschadiging. Zorg er dus voor dat jij niet geconfronteerd wordt met dit risico en kies voor een tijdige vervanging van je otoplastieken! Audinc  is gespecialiseerd in otoplastieken, zij maken jouw oordoppen écht geheel op maat.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *