Tips bij het leggen van tegels

Nu de zomer weer is begonnen, zitten we graag in de tuin om te genieten van het mooie weer. Steeds meer mensen kiezen er voor om tijdens de zomer de tegels van het terras in de achtertuin te vervangen. Terrastegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waarmee je het geheel helemaal kunt afstemmen op de rest van je tuin. En niet enkel op je tuin maar ook op de vloertegels in je keuken of woonkamer waardoor alles oogt als één geheel. Ga jij deze zomer ook tegels leggen? Wij geven je een aantal praktische tips.

Egale ondergrond

Terrastegels leg je op een ondergrond die helemaal recht en egaal is. Als het om een grote ruimte gaat, kun je dit het beste doen met een trilmachine. Vervolgens kun je met een waterpas of afreilat de laatste oneffenheden wegwerken. Op die manier gaat de tegels het beste aansluiten op elkaar en krijg je een nett en recht terras.

Tegels voorzichtig

Grote tegels hebben vaak een flink gewicht, waardoor het lastig is om deze goed op de plek te leggen. Het wordt aangeraden om altijd werkhandschoenen te dragen om te voorkomen dat je wondjes op je handen krijgt, en indien mogelijk de tegels met twee personenen te tillen en te leggen.

Rubberen hamer

Gebruik een rubberen hamer om de tegels goed op de plek te kunnen slaan. Door een rubberen hamer te gebruiken zullen de tegels geen schade oplopen. Een zwarte rubberen hamer laat mogelijk zwarte strepen achter op de tegel, een witte rubberen hamer doet dit niet.

Tegels invoegen

Als de tegels liggen kun je met zand de voegen vullen. Door speciaal voegzand te gebruiken geef je onkruid zo min mogelijk kans om tussen de tegels door te groeien. Op die manier blijft je terras schoon, netjes en vrij van onkruid.

Met deze tips heb je de grootste kans om een perfect terras te leggen met tegels. Bovendien heb je dan relatief weinig tijd voor onderhoud nodig, en kun je deze zomer optimaal genieten van een prachtig terras.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *