Tips voor als je gaat verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Het huis ontruimen kan veel tijd kosten, dus het is goed om hier alvast op voorbereid te zijn.

1. Begin op tijd

Niets is zo vervelend als alles op het laatste moment te moeten regelen. Al ruim voordat je gaat verhuizen kun je beginnen met spullen sorteren en het weggooien van dat wat je niet meer nodig hebt of toch nooit gaat gebruiken. Zodra je verhuisdozen hebt kun je al beginnen met inpakken. Als je elke dag een doos inpakt, hoef je uiteindelijk niet alles in één keer te doen en dit kan een hoop stress voorkomen. Het kan nuttig zijn om elke kamer afzonderlijk in te pakken en de betreffende verhuisdozen bij elkaar te houden. Zo raak je het overzicht niet kwijt en kun je alles in je nieuwe huis makkelijk terugvinden.

2. Meubels opmeten

Van tevoren is het handig om te bepalen wat er wel en niet door de deur kan. Sommige meubels zal je uit elkaar moeten halen en het is fijn als je dit ruim van tevoren al weet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Meet van tevoren dus zowel meubels als deuren (en eventueel ramen) op. Als er een lift is, is het ook van belang om deze op te meten zodat je zeker weet dat alles past.

3. Zaken uitbesteden

Je hoeft natuurlijk niet alles in je eentje te doen. Het is fijn als je sommige dingen uitbesteedt. Misschien wil je de hele verhuizing aan anderen overlaten, of kies je ervoor om alleen voor bepaalde klusjes iemand in te huren. Tapijt verwijderen kan bijvoorbeeld een hele klus zijn en wellicht wil je je tijd liever ergens anders aan besteden. Voor dit soort zaken is het handig om een woningontruiming service te benaderen. Sommige dingen kun je echter eenvoudig zelf doen, zoals het verwijderen van secondelijm.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *