Tuin onderhoud is erg belangrijk voor je tuin

tuin onderhoud is belangrijk

De lente is volop aanwezig. Alles staat in bloei of begint te bloeien. We gaan steeds vaker de tuin in en willen er daarom netjes bijzitten. Het gazon mooi glad, het terras strak aangelegd en voorzien van mooie sierbestrating. Ook de beschoeiing, de heg en planten en struiken hebben de benodigde aandacht nodig.

Tuin onderhouden

De tuin onderhouden en aanleggen kost veel tijd. Ook moet je toch wel een beetje weten wat je doet. Wanneer snoei je die ene boom, hoe snoei je die struik en hoe houd ik mijn terras onkruid vrij. Veelal worden tuinwerkzaamheden met de beste bedoelingen vlot uitgevoerd, maar is het resultaat niet naar volle tevredenheid. Een gesnoeide struik loopt verkeerd uit, een aangelegde pad met sierbestrating verzakt of het onkruid dat met veel moeite is weggehaald komt naar twee weken al weer terug.

Kies de juiste periode

De aanpak van tuinonderhoud bestaat uit een aantal onderdelen. Inventarisatie, Uitvoer en Onderhoud. Eerst moet geïnventariseerd worden welke beplanting je waar wilt hebben en of dat kan qua grond, zonlicht en bloeiperiode. Dit laatste is erg belangrijk, want als je verwacht een bepaald deel van de tuin in bloei te hebben in een bepaalde periode en je kiest de verkeerde beplanting, dan zal de teleurstelling groot zijn. Vervolgens zal de juiste beplanting aangeschaft en of bemest en gesnoeid moeten worden om goed te kunnen groeien. Als laatste wil je zo lang mogelijk doen met je beplanting. Dat betekent snoeien, onkruid wieden, bemesting en bewatering.

Eenzelfde aanpak geldt ook voor de bestrating en afrastering. Wat wil je precies met je tuin. Wat is de functie? Waar wil je met je tuinmeubelen gaan zitten, waar steek je de BBQ aan. Wil je ook ion de winter van je tuin gebruik maken of wil je ruimte voor een tuinhuis. Welke elektrische voorzieningen installeer je in de tuin? Denk aan verlichting, maar ook contactpunten, pomp voor een fontein of vijver. Kortom een tuin is om van te genieten, maar er komt nogal wat bij kijken als het gaat om tuin onderhoud en aanleg.

Hovenier Rotterdam

Tophoveniers is een excellent hoveniersbedrijf. Tophoveniers levert hoveniersdiensten in Rotterdam en omgeving, maar ook in andere delen van Nederland vind je de Tophoveniers. Zoek maar eens op hovenier Breda en je vindt ons. Zo vind je ons ook in Zutphen, Arnhem, Eindhoven, Breda, Utrecht en omgeving.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *