Tuin over de kop? Lees onze tips!

Jij speelt uiteraard de baas over je eigen erf. Wanneer er aanpassingen moeten worden gedaan, voer je die uit met een gegronde reden. Echter, om extra comfort toe te voegen hoef je helemaal niet de raarste capriolen uit te halen. Lees onderstaande tips om je tuin zowel mooier als praktischer te maken.

Vlonder

Comfortabel zitten in een mooie open ruimte is natuurlijk de basis van elke zomer. Je terras dient tip top in orde te zijn. Onkruid? Daar houden we niet van. En dit groeit wel tussen tegels door maar heeft bij een vlonder geen schijn van kans wanneer je ‘t slim aanpakt! Door een worteldoek onder het houten oppervlak te plaatsen, wordt iedere wildgroei tegengehouden. Met duurzame planken heb je bovendien nauwelijks werk aan het onderhoud van je terras.

Schutting

Wie graag een beetje overzicht houdt op zijn of haar grondgebied, erkent het nut van een schutting. Huisdieren en kinderen kunnen niet zo gemakkelijk verdwalen en ook ongeplande bezoekers dienen zich niet zo eenvoudig meer aan. Wederom is duurzaam maar ook esthetisch verantwoord hout de beste optie. Zo heb je niet alleen een mooie zelfgebouwde erfafscheiding maar ook iets fraais om naar te kijken.

Overkapping

De zon kan je grootste vriend of juist vijand zijn. Gooi het met deze fantastische lichtbron op een akkoordje door een overkapping te bouwen! Wanneer je de bovenkant voorziet van polycarbonaat platen, komt er enkel diffuus licht door. Zo zwakt de felheid van het licht en ook de warmte flink af en wordt toeven op je terras weer een heel stuk comfortabeler.

Geniet van je tuin en van je biologische metamorfose!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *