Welke beveiligingscamera moet ik kiezen?

Beveiligingscamera’s ophangen is één van de beste manieren om inbrekers te identificeren en te vangen. Met zoveel modellen om uit te kiezen, is het moeilijk om te besluiten welke beveiligingscamera geschikt is voor jouw situatie. Daarom zetten we een paar essentiële vragen op een rij om je te helpen de beveiligingscamera te vinden die voldoet aan de behoeften van je huis en gezin.

De basisvragen voor het kiezen van een camera

Vraagt ​​je je af hoe je de juiste beveiligingscamera kiest met alle verschillende soorten bewakingscamera’s op de markt? Begin met jouw zoektocht door jezelf de volgende basisvragen te stellen:

Helder licht of weinig licht?

Het algemene lichtniveau van de omgeving waarin je gaat filmen, heeft een duidelijke invloed op je camerakeuze. Als je videobewaking plaatsvindt in heldere, goed verlichte gebieden, heeft je camerakeuze weinig beperkingen. Voldoende licht maakt het voor bijna elke beveiligingscamera gemakkelijk om heldere beelden vast te leggen. Aan de andere kant vereisen zwakke lichtomstandigheden een beetje extra aandacht. Dit is omdat niet elke videobewakingscamera is gebouwd om ermee te werken. Zoek naar een camera met een lichtgevoeligheid van 1 lux of minder. Dag- en nacht videocamera’s bieden je de meeste flexibiliteit, omdat ze je in staat stellen om een ​​bepaalde ruimte constant te bewaken, zelfs als de lichtniveaus voortdurend fluctueren.

Binnen of buiten?

Binnen- en buitenomgevingen verschillen niet alleen in lichtomstandigheden (zoals de hierboven genoemde), maar hebben ook nog een andere grote differentiërende factor: het weer. Wind, regen, UV-straling en verontreinigende stoffen kunnen allemaal binnen een mum van tijd een camera voor binnen gebruik beschadigen. Dus als je buiten wilt filmen, zorg dan voor een hardere camera. Houd er rekening mee dat, hoewel de meeste binnencamera’s niet buiten kunnen worden gebruikt, veel buitencamera’s geschikt zijn voor bewaking binnen en buiten.

Bedraad of draadloos?

Of je je beveiligingscamera al dan niet bedraad wilt laten zijn is een andere factor in je beslissing. Bedrade bewakingscamera’s sturen doorgaans een meer solide en veiliger videosignaal omdat ze verzenden via de kabel en niet door de lucht. Wel kosten ze meer geld en moeite om te installeren omdat de bedrading moet worden gelegd. Dat betekent ofwel een installateur inhuren, of de kabel kopen en de tijd nemen om het zelf te doen. Aan de andere kant kunnen draadloze camera’s vrijwel overal met gemak worden geplaatst en is signaalbeveiliging een steeds minder groot probleem.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *