Zo komt je gazon de winter door

In de zomermaanden zijn veel tuinliefhebbers bezig geweest met hun mooie gazon. Mooi groen, strak gemaaid en goed onderhouden. In de zomer groeit het gras goed en is onderhoud essentieel. Wat veel mensen niet weten is dat je gezon ook in de winter goed onderhouden dient te worden. Een gezon met mooi gras houdt namelijk ook niet zo van de winter. Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen om jouw gazon goed door de winter te laten komen.

Bemesten in het najaar

Om het gazon ook in de winter sterk en gezond te laten zijn, kun je het besten bemesten in het najaar. Als je kiest voor meststof met ijzer erin, zorg je ervoor dat het gras daar belangrijke voedingsstoffen uithaalt om de winter door te komen. Het gras krijgt daarmee een mooie diepgroene kleur. Bovendien krijgt onkruid hiermee minder kans om zich in de grond te ontwikkelen. Zo heb je in het voorjaar minder werk aan het onkruidvrij maken van je gazon.

Kalk strooien

Door kalk over het gazon te strooien zorg je ervoor dat zuurtegraad op de goed niveau blijft. Door regen en winterse neerslag wordt de grond namelijk zuurder en dat zorgt voor groeibelemmering van het gras. De kalk zorgt er dan voor dat de zuurtegraad niet te veel oploopt. Hierdoor kan het ook zijn dat de meststoffen beter worden opgenomen in de grond, waardoor je twee vliegen in één klap slaat.

Praktische tips

Een andere belangrijke tip om het gazon in orde te houden, is om het voornamelijk te laten rusten. Daarmee bedoelen we dat je niet te veel over het gras moet lopen en proberen zo veel mogelijk bladvrij te houden. De kalk en de bemesting zorgen dan wel voor de rest. Houdt deze tips in je achterhoofd en jij kunt komend voorjaar weer genieten van een prachtig gazon.

Ga op tijd aan de slag met je plan voor je tuin voor de komende zomer. Op verschillende websites kun je nu al op zoek naar tuinplanten, zoals op Tuinplantwinkel.nl. Door nu alvast na te denken over de inrichting van jouw tuin, kun jij straks in het voorjaar genieten van een prachtige tuin vol met mooie planten en bloemen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *