Zo verwijder je eenvoudig secondelijm

Soms blijft iets wat langer of steviger plakken dan je had gewild: een haakje dat je op een verkeerde plek hebt opgehangen of vingers die per ongeluk aan elkaar geplakt zijn. Secondelijm is niet heel makkelijk om te verwijderen van materialen of de huid, zonder dat er schade aan de ondergrond toegebracht wordt. Hier zijn echter wel wat geschikte middelen voor. In deze blog lees je er alles over.

Secondelijm uit kleding verwijderen

Wanneer secondelijm in aanraking is gekomen met je kleding moet je het, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, niet meteen in de wasmachine gooien. De lijm hecht zich dan namelijk aan het kledingstuk en kan vlekken veroorzaken. Daarnaast is aceton ook niet altijd een goede optie, want dit kan ook schade aan de kleding veroorzaken. Wat wel werkt is een lijmverwijderaar gebruiken. Door de lijmverwijderaar aan te brengen op je kleding, wordt de lijm stroperig en kan het makkelijk verwijderd worden. Dit middel is niet gemaakt op basis van aceton en brengt dus geen schade aan je kleren.

Secondelijm verwijderen van metaal

Ook op metaal kan secondelijm ongewenst overblijven op plekken waar het verwijderd moet worden. Allereerst kun je proberen om met een krabbertje over de lijmresten te schrobben, in de hoop dat de lijm afbreekt. Het nadeel van deze methode is dat het krassen kan veroorzaken of de lak kan aantasten. Mocht dit niet werken, kun je ook proberen om een paar uur een nat doekje met afwasmiddel op de plaats delict te leggen. Dit kan de lijm namelijk ook gaan los weken. Als dit ook niet werkt is de lijmverwijderaar de Ronald Koeman tot het Nederlands Elftal, de laatste oplossing. Dit middel zorgt ervoor dat de lijm sowieso los laat en veroorzaakt geen krassen of aantasting van de lak.

Kortom, mocht je het probleem snel willen oplossen en zo min mogelijk schade aan het oppervlak willen veroorzaken, kies dan voor een lijmverwijderaar. Het meest effectieve middel bij geknoei met secondelijm. MesaProducts levert de beste lijmverwijderaar en kan je helpen met raad en daad. Succes!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *